TOP

Νέα



ΝΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ
0

«Δίχτυ» προστασίας για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού δημιουργεί, εν μέσω του lockdown, με μια νέα υπηρεσία η ACS https://www.acscourier.net που προστατεύει τα φάρμακα που παραδίδονται από τον ΕΟΠΥΥ. Η νέα υπηρεσία Ταχυμεταφοράς Φαρμάκων Κατ΄Οίκον "ACS MediExpress" φροντίζει τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, να διατηρούνται στην κατάλληλη θερμοκρασία, χρησιμοποιώντας ειδική συσκευασία. Με τον τρόπο αυτό, ο ασθενής αποφεύγει τον κίνδυνο να μολυνθεί από τον SARS-CoV-2, προστατεύοντας την ήδη επιβαρυμένη υγεία, αλλά και την ταλαιπωρία της πολύωρης αναμονής στις ουρές των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ, αφού όλη η διαδικασία αναλαμβάνεται από την ACS.

Η διαδικασία

Ο ασθενής επικοινωνεί με τη γραμμή εξυπηρέτησης της ACS (για εντός Αττικής τηλ. 216-1000567) και ενημερώνεται για τη διαδικασία και τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Στη συνέχεια, η ACS παραλαμβάνει το φάκελο με τα δικαιολογητικά του ασθενή από τη διεύθυνσή του και τον προσκομίζει στο υποδεικνυόμενο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ. Ο φάκελος ανοίγεται και ελέγχεται από τον φαρμακοποιό του ΕΟΠΥΥ και ακολουθεί η παραλαβή του φαρμάκου από την ACS. Μετά την παραλαβή του, το φάρμακο τοποθετείται σε ειδική συσκευασία ελεγχόμενης θερμοκρασίας και στη συνέχεια παραδίδεται στη διεύθυνση του ασθενή, μαζί με τα δικαιολογητικά που πρέπει να επιστραφούν.

Παράδοση

Για καλύτερο προγραμματισμό, ο ασθενής χρειάζεται να υπολογίσει ότι θα παραλάβει το φάρμακο την 4η εργάσιμη μέρα, από τη στιγμή που θα τηλεφωνήσει στην ACS https://www.acscourier.net για να ενημερώσει ότι είναι έτοιμα τα δικαιολογητικά για την παραλαβή τους από την εταιρεία.