TOP

Νέα



Συμμετοχή του ΚΡΙΚΟΥ ΖΩΗΣ σε Workshop του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) στην 3η ΥΠΕ 8-9/4 για την ανάπτυξη Εθνικής Στρατηγικής για ποιότητα και ασφάλεια στην υγεία
0

Το Γραφείο του Π.Ο.Υ. στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του έργου για την ανάπτυξη Εθνικής Στρατηγικής για την ποιότητα και ασφάλεια στην υγεία στην Ελλάδα (Development of the National Strategy on Quality of Care, Patient Safety, and Patient Engagement in Greece), πραγματοποίησε workshops στις 7 ΥΠΕ για τη συνδιαμόρφωση αυτής της στρατηγικής. Ακούστηκαν χρήσιμες εισηγήσεις από εμπειρογνώμονες του κλάδου Υγείας της ημεδαπής και αλλοδαπής σύμφωνα με την Ατζέντα.

Υπήρξε ενεργό συμμετοχή των παρευρισκόμενων στο ακροατήριο που μοιράστηκαν σε ομάδες που συμμετείχαν εκ περιτροπής στις 4 θεματικές των workshops (Quality of Care, including capacity building, Patient Safety including Incident reports and capacity building, High-burden diseases protocols and guidelines, Community Engagement with health literacy and patient experience). Στις ομάδες έγινε συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για βελτιώσεις στην ποιοτική περίθαλψη, την ασφάλεια των ασθενών και την εμπλοκή των ασθενών.

Τα συμπεράσματα των workshops ανακοινώθηκαν και ακολούθησε ψηφοφορία για τις επικρατούσες συστάσεις. Στις φωτογραφίες φαίνονται: 1) όλοι οι παρευρισκόμενοι, 2) ο Χρήστος Λιονής Ομ. Καθηγητής Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Υγείας, του Εργ. Υγείας και Κοινωνίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπ.Κρήτης, η Καλλιόπη Παναγιωτοπούλου Διευθύντρια του ΟΔΙΠΥ και η Πρόεδρος του ΚΡΙΚΟΥ ΖΩΗΣ, 3) ο J Breda Διευθυντής της WHO Athens Quality of Care and Patient Safety Office με την Πρόεδρο του Κρίκου Ζωής.

POY 1
POY 2
POY 3